De afgelopen 150 jaar is de levensverwachting van de mens verdubbeld. In 1850 was de gemiddelde levensverwachting 40 jaar, ondertussen is die 80 jaar.

Living Looonger – een tentoonstelling in NEMO Amsterdam – zoomt in op vragen rond ouder worden, jong blijven en sterfelijkheid. Kunnen we door (toekomstige) ontwikkelingen in de wetenschap veroudering en misschien zelfs de dood een halt toeroepen? Wat kunnen we zelf doen om zo vitaal mogelijk en levenslustig oud te worden? Of moeten we juist onze sterfelijkheid omarmen door betekenis te geven aan ons leven in plaats van de dood alsmaar voor ons uit te schuiven?

In Living Looonger kunnen bezoekers hun biologische leeftijd onderzoeken, hands-on ervaren welke lichaamsdelen (op termijn) vervangen kunnen worden, zich verdiepen in de gevolgen voor onze maatschappij en stilstaan bij onze sterfelijkheid. In de tentoonstelling is ook werk te zien van onder meer Nina Farkache (Come a little bit closer), Alexia Audrain (The Hugging Chair), Kuang-Yi Ku (Tiger Penis Project) en de korte film Institute of Isolation van Lucy McRae. 

Blijf UP de hoogte!

Laatbloeiers is onderdeel van UP!. Schrijf je hieronder in en ontvang updates over UP! en het Laatbloeiers festival.