Ik kan jou niet meer aanraken
maar jij raakt mij voortdurend

Op Allerzielen steek je een kaarsje op voor een dierbaar iemand die er niet meer is. Zo sta je met aandacht stil bij het leven van iemand die voor jou belangrijk is geweest en misschien nog altijd is. Vaak gebeurt dit in stilte en glijden je gedachten naar bijzondere momenten die je samen hebt beleefd. Het Netwerk Schrijfmeditatie biedt in november een speciale online schrijfmeditatie aan waarbij we met pen en papier onze dierbaren herdenken.

We geven woorden aan hoe iemand jou geraakt heeft in het leven en wellicht nog altijd raakt. Dat doen we aan de hand van gedichten, schrijfoefeningen en een korte meditatie. Zo bouwen we samen een ‘altaartje met woorden’ die jouw dierbare en de band tussen jullie weergeven. Een soort koestering voor wat is geweest en die nu tastbaar op papier komt te staan.

Je schrijft met verschillende oefeningen waarvoor je eerst herinneringen verzamelt. De mooiste of belangrijkste kies je om te beschrijven. De korte meditatie en gedichten helpen je met het vinden van woorden. Het lijkt dan net alsof je pen weet wat er geschreven moet worden. Na afloop heb je enkele waardevolle teksten en een altaartje met woorden.

Aanmelden via gerdikeeler@gmail.com.

Kosten 17,50 euro voor fans van Laatbloeiers!

Blijf UP de hoogte!

Laatbloeiers is onderdeel van UP!. Schrijf je hieronder in en ontvang updates over UP! en het Laatbloeiers festival.